Allikelund Gymnasium har fået vokseværk …

… og det ses også tydeligt på festerne, da der var over 250 elever med til årets brag af en introfest. Den blev holdt fredag 6. september, hvor eleverne fra Allikelund festede det meste af natten med eleverne fra Processkolen.

Stemningen var høj, og præcis kl. 23.30 gik kunstneren Niklas på scenen og fik alt til at syde og koge i kantinen (se bare billederne).

Men festen var startet længe inden.

Både nuværende og tidligere elever var med
21.00 åbnede dørene til Allikelund nemlig, og her stod festudvalget, undervisere og vagter klar til at modtage alle de festklædte unge mennesker i alt fra røde læber og stilletter til slips og sweatshirts.

Glade unge mennesker fra Kalundborg, som havde prioriteret at komme til introfest – fordi introfester på Allikelund er en fest, hvor hele skolen fester sammen på tværs af uddannelser og årgange. Selv flere studenter fra i sommer dukkede festklædte op og fortalte, at de allerede savnede den gode tid på Allikelund Gymnasium.

Fem store fester om året
På Allikelund Gymnasium holder vi fem store gymnasiefester om året. Til nogle af festerne kan du købe gæstebillet, så du kan tage en god kammerat eller din kæreste med til festen, mens andre er forbeholdt elever på skolen.

Det er skolens festudvalg, der planlægger festerne sammen med nogle af skolens lærere, og ved selve festen er der lærere til stede, så alt forløber med hygge og god stemning i fokus.

Festudvalget står for baren og der er dj’s og vagter udefra, så rammerne er sat til den gode gymnasiefest.

Som rektor Karen Marie Christensen forklarer:

– Gymnasiefesterne er en vigtig del af et nutidigt gymnasieforløb. Her får eleverne mulighed for at møde alle på tværs af uddannelser, studieretninger og årgange.

– Her handler det ikke om det faglige – det handler om det sociale! Gymnasiefesterne på Allikelund Gymnasium er med til at skabe gode relationer mellem skolens elever – og ofte sker der sjove og uventede ting.

– Udover de fem gymnasiefester holder vi gallafest for vore 3.g’ere. En aften, hvor skolens ældste elever tager sig ud fra deres flotteste side. En aften, hvor alle sejl er sat til, afslutter Karen Marie, som selv var med til introfesten og med egne øjne kunne se, hvordan eleverne hyggede sig festede sammen.

En klar politik en del af rammerne
For at festerne kan forløbe i ro og mag, har vi på Allikelund en politik for opførsel og misbrug med fem vigtige punkter, som eleverne til enhver tid kan forholde sig til:

  • Alle elever skal vise legitimation ved indgangen, og de bliver krydset af på en navneliste
  • Det er ikke lovligt at medbringe eget alkohol
  • Almindelige ordensregler i forhold til opførsel gælder også til fester, og hvis vagterne vurderer, at en elev ikke opfører sig efter normale adfærdsregler, kan eleven blive bedt om at forlade festen
  • Det er en lukket fest
  • Det er ikke lovligt at være påvirket af andet end alkohol, og vagterne kan i meget få tilfælde vælge at pege elever ud til en spyttest – testen af frivillig, og er en test positiv, klippes armbåndet