Når du tager en EUX-uddannelse, får du både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse – i én uddannelse.

Det betyder også, at en stor del af uddannelsen er praktisk, hvor eleverne får mulighed for at komme ud i erhverslivet og prøve det af, de lærer på skolen. Det gør en række af elever på EUX Business i denne uge op til påske, hvor de selv har fundet praktikpladser rundt omkring på Sjælland. Og hvor de virkelig får mulighed for at ‘få hænderne ned i mulden på arbejdsmarkedet’.

En uge på Frederiksberg
Blandt dem er Emilie er taget til København, hvor hun er i praktik hos Benjamin Media på Frederiksberg, og det kaster mange spændende opgaver af sig. Emilie får nemlig mulighed for at assistere fotoshoots, både før og efter, og generelt får hun et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde med markedsføring.

Også Marcus pendler i retning af hovedstaden – nærmere bestemt Glostrup og Mini Trans. Her har Marcus været på kundebesøg, taget telefonen, når kunden har ringet, talt i radio med chaufførerne og planlagt logistikken i forhold til leveringerne. Det er altså mange forskellige opgaver, Marcus har prøvet kræfter med.

Imens er mange andre af eleverne blevet i Kalundborg. Fx Lykke og Magnus, som begge vil være eventkoordinatorer. De er hos Kalundborg Kommune, hvor  de får lov til at fordybe sig i en ganske særlig opgave: nemlig at planlægge den årlige sankthans-fest, som skal afholdes i Kalundborg i juni. Den får de to elever lov til at være med til at arrangere fra bunden af med alt fra idegenerering til konkrete aftaler om musik og madlevering.

På den måde får de en fed mulighed for at prøve livet som eventkoordinator.

Vores andre elever har i denne uge været hos:

  • Carina – 3F på kontor i Kalundborg, hvor hun kan prøve at arbejde med administration (som hun rigtig gerne vil)
  • Cecilie – advokatfirmaet MachenhauerNielsen, da hun drømmer om at blive advokatsekretær
  • Fannie – Only, Kalundborg
  • Louise – Kru-Data, Rødovre
  • Pernille – Studieadminstationen på VUC både i Kalundborg og i Holbæk
  • Simon – BIS Reklame, Kalundborg
  • Viktoria – COOPs hovedkontor som finanselev