Fredag 20. marts blev der afholdt gallafest for alle elever på Allikelund Gymnasium, og traditionen tro var aftenen spækket med gallakjoler, jakkesæt og festlig stemning i lange baner

Festen begyndte kl. 17.00, hvor gæster bestående af nuværende og tidligere elever fra Allikelunds gymnasieafdeling samt K10 og personale ankom i festskruddet – klar til at få taget skønne billeder som minde om en dejlig aften. Derefter bød aftenens konferencier Bjarne Ove Hansen, lektor på Allikelund Gymnasium, velkommen til alle gæster. Gallamiddagen bestod af en treretters menu, og der blev spist og hygget i gymnasiets kantine, hvor der til lejligheden var pyntet flot op med forårsblomster og diskokugle. Under middagen blev der underholdt med forskellige tiltag – blandt andet amerikansk lotteri samt prisuddelinger til eleverne.

Amerikansk lotteri og uddeling af priser
Som en vigtig del af aftenens program var der også amerikansk lotteri. Festudvalget havde været rundt i Kalundborg for at skaffe sponsorgaver til den store aften, hvor alle gallagæster kunne købe lodder og vinde de skønne præmier. Blandt præmierne var der alt fra øreringe fra Schwartz Guld til en airfryer doneret af Punkt 1, som deltagerne i lotteriet kunne blive de heldige vindere af.

Udover det spændende lotteri med flotte præmier havde festudvalget også taget initiativ til en uddeling af priser for Allikelunds elever. Nomineringer bød blandt andet på årets humørbombe, årets smil og årets Allikelund’er, og skolens lærere stod for at nominere eleverne.

Et stærkt fællesskab
HHX-klassen 2.a vandt prisen ”Årets Allikelund’er” og fik derfor tildelt en lille guldallike af skolens lærere. En pris, som de vandt på baggrund af deres store engagement på skolen i forskellige foreninger samt for deres gode klassefælleskab.

Alma Josephine Kirkemann, Caroline Meyer Jensen og Emma Wormald Iliasoff er alle tre elever i 2.a:

– Det gode ved 2.a er, at der er plads til os alle i klassen. Vi er meget forskellige, men vores klasse fungerer virkelig godt sammen, fordi vi giver plads til hinandens forskelligheder. Og så har vi det virkelig sjovt sammen, fortæller Alma, inden Caroline tilføjer:

– Allikelund har været med til at give os muligheden for at have det stærke sammenhold.

Alma, Caroline og Emma er også alle tre med i festudvalget og har været med til at stable gallafesten på benene:

– Det har været virkelig sjovt at være med til at arrangere gallafesten. Vi, som elever, har meget kreativ frihed til at planlægge, hvad vi vil, lyder det fra Emma.

– Som hhx’ere er det også ekstra relevant at være med i et udvalg som festudvalget, fordi vi også skal tænke budget og økonomi ind i planlægningen i forhold til bestilling af drikkevarer, hvad dj’en koster og pynt til festen, afslutter Alma.

Festen fortsatte
Efter gallamiddagen blev dørene åbnet for andre gæster, og festen fortsatte med dj og dans indtil kl. 1.00.