Normalt er klasselokalet K3 på Allikelund Gymnasium lyst, åbent og fuld af elever, men torsdag 24. februar 2022 var det en smule anderledes. Eller meget faktisk. For folkene bag Escapeable var på besøg og havde lavet klasselokalet om til et mobilt escape room, hvor fire klasser på skift skulle prøve at løse en gådefuld boks – og dermed komme ud af lokalet og få den bedste tid.

Knoklede i tågen
De første til at prøve det gådefulde rum var HTX-eleverne fra 1.x, som begav sind ind i K3 iført pandelamper, da det ellers var svært at se frem for sig i det til lejligheden tilrøgede og sortlagte lokale.

Da eleverne var kommet på plads ved de opstillede bokse, blev tiden sat i gang, og så skulle de to-og-to samarbejde om at løse de gåder, boksen bød på. Og det var ikke lige til. Som Sune og Theis, der stod for at forberede eleverne og tage imod dem igen ude i salen, slog fast med et smil:

− I skal bruge jeres logiske sans derinde og måske også jeres intuition til tider. Men vigtigst af alt: Sørg for at samarbejde.

Og samarbejdet blev der i det dunkle rum, hvor der kun var lidt panik, når løsningerne skulle findes på tid, og eleverne gradvist kunne se klassekammeraterne ved siden af blive færdige, spurte ud af lokalet og hamre på den røde tidsknap ude i salen.

Fire klasser ‘slap ud’
Eleverne havde alle to forsøg til at lave en god tid, da Escapeable havde medbragt to forskellige bokse, og det stod hurtigt klart, at eleverne var klart bedre i anden runde efter at have luret fremgangsmåden. Konkurrencegenet var ikke til at tage fejl af i hverken 1.x, 1.a eller 2.k og 2.o, hvor der dog også var plads til masser af grin, selv når boksen drillede allermest, og uret bare tikkede opad.

Som afslutning på dagen skulle der findes tre vindere – de tre hold med de hurtigste tider sammenlagt – og det skulle vise sig, at det var meget tæt i toppen. Top-3 blev som følger:

  1. plads: Eva og Julian, 1.x
  2. plads: Malte og Marc, 2.o
  3. plads: Emma og Caroline, 1.a

Alle elever, og et par lærere der også prøvede, var enige om, at det havde været en sjov og spændende formiddag, hvor deres samarbejdsevner og logiske sans blev sat på spil på en ny og anderledes måde.