I efteråret har vores to 2.g-klasser på HHX og HTX – 2.x og 2.a – været på en spændende tur til Hamborg i forbindelse med SO4 (en skriftlig opgave). Emnet var Made in Germany, og fokus var på transport og kulturforskelle. HTX-eleverne koncentrerede sig især om førstnævnte, mens HHX-klassen havde øjnene rettet mod sprog, kulturforskelle og karriere.

Generelt var det en tur, der bød på spændende besøg og oplevelser – bl.a. hos Airbus, på julemarked, en tur i Alter Elbtunnel og visit hos Schultz Shipping.

Herunder kan du læse om de enkelte dage (hvor vi lige skifter til vi-form):

Dag 1

Afgang fra Kalundborg kl 6.15. En bus- og togtur senere ankom vi kl 12.00 i Hamburg – klar til byvandring. Det var meget koldt, og alle elever var helt blå af kulde trods flere lag tøj (selv to par bukser). Vi så blandt andet Reeperbahn, Alter Elbtunnel, gik langs Elben og var oppe i Operahuset og så den flotte 360 graders udsigt. Aftenen blev afsluttet med, at nogle af os tog på julemarked.

Dag 2

Virksomhedsbesøg hos Airbus. Virkelig godt og formativt besøg,med rundvisning. Vi lærte, at de bruger gribben til at designe fly efter, da gribbe kan flyve meget lang tid og bruge minimal energi. Vi hørte om forsyningskæder, kvalitetskontrol, arbejdsmiljø og arbejdskultur. Vi var på bustur rundt inde på deres område for at se de forskellige afdelinger.

Det var så stort. Alt var stor skala. Vi så en hal med tre fly på række, som var ved at blive samlet. Det tog dem 10 arbejdsdage at samle ét fly, og hvis man bestilte et fly i dag, ville det være klar om 7 år. Så lang venteliste har de. Og fra 2035 vil nye fly flyve på brint … og hvad det gør for energitætheden og den volumen, det så fylder, lærte 2.x meget mere om, da de kom hjem.

2.x tog her efter på et rigtig godt besøg hos Miniature Wunderland. Her så vi modeljernbaner i en kompleksitet, som vi næppe troede muligt. Meget kørte på automatik, men flere ting blev styret via et kontrolcenter, som var virkelig imponerende.

2.a tog på besøg hos Schultz Shipping, hvor eleverne lærte om den store virksomhed, som fragter stort og småt rundt i verden. Derudover var de på tur rundt og se de gamle bygninger.

Dag 3

Hjem igen. En rejse med DSB og Movia, inden vi atter kunne sætter fødderne i Kalundborg.

Dag 4 og 5

Tilbage på Allikelund skulle eleverne på tværs af klasser nu arbejde med at formidle deres opgavebesvarelse – ligesom der skulle laves stande, som blev præsenteret for hinanden og undervisere.

Alt i alt var det en rigtig god tur med søde elever og godt humør. Det eneste minus: Eleverne kunne godt have brugt endnu flere dage på at udforske Hamborg, mente de.