Tirsdag den 20. juni var knap 200 mennesker samlet på Allikelund Gymnasium til dimission for alle 10. klasses elever. Der blev blandt andet sunget med på ”Livstræet”, som lærerne sang for på. Sangen passede perfekt til dagen, da rektor Karen Marie Christensen i sin tale til afgangseleverne lagde vægt på, at de unge har haft et godt sammenhold i løbet af året.

Som en lille sommerfugl

Karen Marie Christensen fortalte i sin tale en lille historie, som handlede om en sommerfugl: En mand fandt en sommerfuglepuppe, og i en misforstået iver for at hjælpe den kæmpende sommerfugl med at komme ud af puppen, klippede manden hul i den. Desværre var sommerfuglen ikke nær nok udviklet, og den kom aldrig til at flyve frit. En trist lille historie, men med en morale, som ikke er til at tage fejl af: Kampen fra hjælpeløs larve til smuk sommerfugl er en proces, som kræver tid – og det samme gælder for os mennesker. Af og til er vi nødt til at kæmpe og gøre en anstrengende indsats for at udvikle os. Så kort sagt: Livet tager tid.

Et nyt kapitel begynder
Rektor sluttede sin tale af med at sige:

’’I dag afslutter I jeres 11. skoleår, og den første del af skolelivet er slut. For de fleste af jer starter et nyt skoleliv lige om lidt, idet i efter en velfortjent sommerferie begynder på en ungdomsuddannelse. For flere af jer bliver det et gensyn med Allikelund. Det er vi virkelige glade for. I begynder nemlig her hos os igen, men nu på HHX, HTX, EUD eller EUX. For andre af jer skal I efter sommerferien på STX, HF, en erhvervsuddannelse eller måske noget helt andet. Jeg vil på Allikelund Gymnasium – K10’s vegne ønske jer alle sammen rigtig god vind. Jeg håber inderligt, at I glæder jer til det, I hver især har valgt efter K10, og til det videre liv, der venter jer lige om hjørnet.’’

Afgangsbeviser og legater

Herefter overrakte skolens lærere afgangsbeviserne til eleverne i de tre klasser, og de understregede blandt andet over for eleverne og deres familier, at de havde haft mange gode stunder med de unge mennesker. Traditionen tro, blev der også uddelt legater til de elever, der havde gjort noget særligt i løbet af deres år på Allikelund Gymnasium.

Legatgiverne og modtagerne var:

500,- fra Allikelund Gymnasium til ’’Årets fighter’’: Isabella Jørgensen 10.A

Biografbillet fra Allikelund Gymnasium til ’’Mest imødekommende’’: Jeremy Kipsanai Petersen 10.B

Biografbillet fra Allikelund Gymnasium til ’’Den man altid kan regne med’’: Rasmus Busk 10.C

Bagefter var der trængsel ved selfie-væggen. Hvor der var god snak og dejlige hjembagte kransekager med bobler. Inden eleverne gik en sidste gang ud af døren og fik sagt farvel, udtalte flere af de super dejlige elever, at de bestemt ville komme på besøg på skolen snart igen.

Allikelund Gymnasium ønsker alle på K10 alt mulig held og lykke fremover!