Stolte forældre, venner og kærester var samlet på Allikelund Gymnasium fredag 11. januar 2019 for at fejre årets første EUX-studenter. Udover at være årets første studenter var de også den sidste årgang, der dimitterer i en januarmåned. Fra sommer 2019 vil det være en gang om året – nemlig i juni.

Store smil hos studenterne.

Mange muligheder nu
Dimissionstalen til EUX-studenter blev holdt af rektor Dorthe Alvang, som i talen kom ind på, at de nyklækkede EUX-studenter har rigtig mange muligheder. De kan vælge at tage en læreplads eller læse videre. Èt er hun sikker på, nemlig at der på fremtidens arbejdsmarked er behov for en kombination af teoretiske og praktiske kompetencer – og netop denne kombination er EUX-studenternes varemærke.

Årets første elevtale holdt studenterne sammen. Her fremhævede de deres undervisere og pointerede, hvor vigtigt det har været med både et godt forhold indbyrdes mellem eleverne og til lærerne. Og det bragte store smil frem i salen hos familie, venner og undervisere.

Derudover blev der undervejs udgivet årets bogpræmie, som gik til Line Eskildsen for hendes slid og forrygende arbejde under uddannelsen. Og Allikelunds legat og medfølgende 1.000 DKK gik til Denise Rasmussen for den indsats, hun har lagt både socialt og fagligt i klassen – hvor hun har været en fornøjelse at have på skolen.

Denise (tv.) efter at have modtaget legatet af rektor Dorthe Alvang.

Nu de flotte grå studenterhuer med det røde bånd og matchende roset er sat på hovedet, kan studenterne skue mod fremtiden. Hvor mulighederne er mange – og studenterne har da også forskellige fremtidsplaner.

Fremtiden skal være med tal og økonomi
Hos student Mai Pelle Jensen er planen klar, efter hun ad omveje har fundet sin helt store interesse i tal og økonomi.

Hun ville egentlig ikke være student til at starte med. Hun ville være frisør, men hun blev ikke optaget på Frisørskolen. Hun valgte herefter en uddannelse inden for EUD Business med specialet Handel. Det var på denne uddannelse, at Mai fandt ud, at hun rigtig godt kan lide at arbejde med tal og økonomi, og valget faldt på EUX-Business med valgfagene samfundsfag og matematik på højt niveau – udover virksomhedsøkonomi.

Studenterne med den smukke Vor Frue Kirke i baggrunden.

Og nu er hendes plan at fortsætte i det felt:

– Jeg starter på Syddansk Universitet, hvor jeg vil læse til erhvervsøkonom. Om det bliver 3 eller 5 år, ved jeg ikke endnu. Det kommer an på, om jeg tager bacheloruddannelsen, eller om jeg går videre til kanditatuddannelsen. Bagefter er min drøm at blive økonomisk rådgiver for private virksomheder.

En uddannelse der giver ballast
Samtidig med hun glæder sig til fremtiden, skuer Mai også tilbage på en spændende tid på Allikelund Gymnasium med EUX Business.

– Det er super spændende, men også super hårdt. Der er mange store opgaver og eksamensprojekter. Alligevel var jeg aldrig i tvivl. Det skulle være en EUX Business, 3 år på gymnasiet var ikke mig.

Et stort tillykke skal der lyde til årets første EUX-studenter med et ønske om alt det bedste fremover!

Studenterne på rad og række. Fra venstre er det: Zabrina Errebo Pedersen, Jeanne Nadia Clausen, Theis Bredahl Nielsen, Denise Jervin Rasmussen, Mai Pelle Jensen og Line Eskildsen