Til tonerne af sangen ’’Livstræet’’ var der tirsdag 22. juni dimission for alle 10. klasses-elever på Allikelund Gymnasium. Lærerne havde øvet sig, og det var dem, som spillede og sang så godt sammen med alle eleverne og de øvrige gæster. Sangen passede også rigtig fint til denne dag, da rektor Karen Marie Christensen i sin tale lagde vægt på, at de unge havde haft et godt sammenhold på kryds og tværs.

11 års skole er slut
Herefter fortalte Karen Marie en lille historie, som handlede om et ur, der brugte meget tid på at bekymre sig om sin fremtid, og begrundede det med, at det skulle tikke to gange hvert sekund.

’’Hvor mange tik kan det blive til?’’ tænkte uret.

Så det begyndte at beregne, at det ville tikke 120 gange hvert minut, hvilket er 7.200 gange hver time. Det betød, at det skulle tikke 172.800 gange på et døgn og 63.072.000 gange om året. På dette tidspunkt begyndte uret at blive overvældet og svedte voldsomt. Til sidst beregnede uret, at det i en 10-årig periode skulle tikke 630.720.000 gange – og på det tidspunkt kollapsede uret med et nervøst sammenbrud. Psykologer regner med, at omkring 95% af alt, hvad vi bekymrer os over, aldrig sker. Hvad med de resterende 5%? 4 ud af 5 gange viser ting sig bedre, end vi forventede, inklusiv en masse konkrete positive oplevelser. Og i sidste ende sker kun 1% af alt det dårlige, som vi tror, kan ske, og det er sjældent så dårligt, som vi frygter.

Den tanke gav rektor videre til eleverne, som hørte hende afslutte talen med:

− I dag afslutter I jeres 11. skoleår, og den første del af skolelivet er slut. For de fleste af jer starter et nyt skoleliv lige om lidt, da I efter en velfortjent sommerferie begynder på en ungdomsuddannelse. For flere af jer bliver det et gensyn med Allikelund. Det er vi virkelig glade for. I begynder nemlig her hos os igen – nu på HHX, HTX, EUD eller EUX. Andre af jer skal efter sommerferien på STX, HF, en erhvervsuddannelse eller måske noget helt andet.

− Jeg vil på Allikelund Gymnasium vegne – K10’s vegne – ønske jer alle sammen rigtig god vind. Jeg håber inderligt, at I glæder jer til det, I hver især har valgt efter K10, og til det videre liv, der venter jer lige om hjørnet.

Afgangsbeviser og legater uddelt
Herefter overrakte skolens lærere afgangsbeviserne og understregede bl.a. over for eleverne og deres familier, at de havde haft mange gode stunder med de unge mennesker.

Traditionen tro blev der også uddelt legater til de elever, der havde gjort noget særligt i løbet af deres år på Allikelund Gymnasium.

Legatgiverne og modtagerne var:

  • 500,- fra Allikelund Gymnasium til ’’Årets fighter’’: Nina Rosa Marie Christiansen
  • Biografbillet fra Allikelund Gymnasium til ’’Mindste fravær’’: Mathilde Irene Karmark Mogensen
  • Biografbillet fra Allikelund Gymnasium til ’’Mest imødekommende’’: Maurice Beenfeldt Andersen
  • Biografbillet fra Allikelund Gymnasium til ’’Den man altid kan regne med’’: Lasse Dyrlund Christensen

Bagefter var der trængsel ved selfie-væggen, hvor der var god snak og dejlige hjembagte kransekager med bobler. Inden eleverne gik en sidste gang ud af døren og fik sagt farvel, udtalte flere af de skønne elever, at de bestemt ville komme på besøg på skolen snart igen.

Allikelund Gymnasium ønsker alle på K10 alt mulig held og lykke fremover!