Så er det blevet juni og dermed den sidste måned i dette skoleår. Det betyder, at vi inden længe skal dimittere vores kommende studenter. Det er altid en meget festlig dag, som vi ser frem mod på hele Allikelund, og hvor eleverne skal fejres efter nogle hårde, sjove og lærerige år.

Forbereder dem til verden
− De unge har hos os taget en uddannelse, som er med til at forberede dem til at være borger i et demokratisk samfund og i den globaliserede verden. En studentereksamen fra Allikelund Gymnasium har altid været mere end bare en eksamen. Hos os vægter vi, at du både bliver du til noget og til nogen, lyder det fra rektor Karen Marie, der glæder sig til at dimissionen lørdag 27. juni.

− Jeg glæder mig til at holde årets dimissionstale til vores studenter. De skal have en stribe roser, da de bare har klaret sig flot og virkelig vist deres værd – også i den sidste tid med corona.

Dimissionen for de to afsluttende gymnasieklasser 3.o og 3.x bliver traditionen tro for både Allikelunds elever og pårørende og finder sted 27. juni kl. 10.00 på Allikelund Gymnasium. Programmet for dimissionen sendes senere til eleverne.

Bliver holdt udenfor
Vi kan dog ikke undgå, at dimissionen bliver lidt anderledes i år grundet corona, og vi planlægger at afholde den udenfor på parkeringspladsen.

− På den måde kan vi overholde afstandskravet, forklarer Karen marie om dimissionen, hvor hver student må have fire gæster med hver, og hvor talen bliver optaget og efterfølgende lagt på Allikelunds medier. Dermed kan alle de pårørende, som ikke kunne deltage – eller som er i risikogruppen – også kan få en oplevelse af at have deltaget i dimissionen.

− Selvom det er en anderledes tid, og at vi har måtte lave helt om på, hvordan studenterne bliver fejret, så glæder vi os virkelig til at skulle sætte et mindeværdigt punktum for de unges studentereksamen, understreger Karen Marie og pointerer, at der kan forekomme ændringer, hvis Sundhedsstyrelsen inden uge 26 kommer med andre forholdsregler.