Endelig kom en af årets største festdage på Allikelund Gymnasium: dimissionen op mod sommerferien, hvor vi på behørig vis siger farvel (vi kommer til at savne dem) med vores afgangselever.

I år var det eleverne fra 3.x, 3.o og 2.k.

Dimission af to omgange
De skulle fejres i etaper, da vi ellers ville blive for mange i storsalen på Allikelund, hvor dimissionen foregik. Derfor startede eleverne fra 3.o og 2.k samt deres familier med at indfinde sig på de mange stole, hvorpå rektor Karen Marie Christensen bød velkommen med en flot tale.

Derefter gik det slag i slag med programmet, som bød på uddeling af legater og boggaver og elevtaler. Sidstnævnte stod Victoria Thrysøe (3.o) og Nicoline Madsen (2.k) for, og de fortalte løs om deres tid på Allikelund og de bånd, de har knyttet i løbet af årene. Lærertalerne stod Brith Møller King og Ole Botn for.

Undervejs underholdte de to lokale musikere Agnes og Oskar med den catchy Kalundborgsangen, og folk klappede på livet løs efterfølgende.

Da klokken nærmede sig 11.00, og rektor havde sagt de sidste bevingede ord til afgangseleverne, inden de skulle videre ud i lovet, begav de sig alle ned i et undervisningslokale og holdt reception med lidt spise og drikke til gangen.

Anekdoter blev fortalt
Imens var 3.x kommet – nu var det deres tur til at blive fejret og hædret. Deres dimission forløb på samme måde som den for EUX og EUD. Jonas Brandstrup og Mikkel Jensen havde forberedt en både finurlig og god tale, som gav et godt indblik i klassen. Det samme gjorde deres underviser Bjarnes tale. Han hev den ene anekdote fra de tre år efter den anden ud af ærmet – til grin og smil i salen.

Efter den officielle del af dimissionen begav eleverne sig udenfor i det gode vejr. Her holdt de to studentervogne klar, som de senere skulle køre landet rundt i. Som det er tradition, stod elever fra årgangen under – i dette tilfælde elever fra 1.x – for at klargøre vognene med pynt og pragt.

De tre afgangsklasser fik foreviget et sidste minde, inden de kørte afsted – et sidste klassebillede, som de kan kigge på, når de skal mindes de gode år på Allikelund. Da de var i hus, og uret viste 13.00, var larmen fra de to vogne stor. Eleverne havde fundet sig til rette i dem og hujede, råbte og vinkede til alle de mennesker, der var stimlet sammen  på begge sider af på J. Hagemann-Petersens Allé.

Kæmpe tillykke til alle vores elever med deres eksamensbeviser, og vi ønsker dem alt godt fremover!

Årets legatvindere blev:

  • Lektor Hender og Hustrus mindelegat (8.000 kr.) – Carina Rasmussen for højeste gennemsnit på EUX
  • Allikelund-legat (500 kr.) – Mikala Gatzwiller for at være årets fighter
  • Home-legat (500 kr.) – Magnus Jensen for at være engageret og en stor del af skolens liv
  • Rotary-legat (2.500 kr.) – Simon Stenbæk for næsthøjeste gennemsnit på HTX
  • Rotary-legat (2.500 kr.) – Jonas Brandstrup for at gøre en kæmpe forskel på skolen
  • Equinor-legat (5.000 kr.) – Alain Mwiseneza for højeste gennemsnit på HTX

Derudover gik de to boggaver til Julie Rydstrøm (3.o) og Rene Rasmussen (3.x).

Læs om dimissionen på sn.dk

Læs om dimissionen på tv-kalundborg