Elever fra Rynkevangskolen har den seneste tid kørt et spændende pilotprojekt om medier i samarbejde med Allikelund Gymnasium. Her har eleverne med assistance fra deres lærere samt Allikelunds undervisere i faget ‘Kommunikation og IT’ prøvet kræfter med at producere grafiske elementer.

Markedsføring af skolefest
For at gøre det så relevant for eleverne som muligt skulle de tage udgangspunkt i en konkret begivenhed, som de skulle reklamere for visuelt – nemlig en skolefest, der finder sted på Rynkevangen 7. februar 2019.

Opgaven gik ud på, at eleverne skulle overveje, hvordan de på bedste vis kunne kommunikere festen på en plakat eller video – hvorpå de så skulle producere den i programmer som iMovie og Publisher. Og ikke nok med det: De skulle også præsentere deres produkter foran et dommerpanel i bedste ‘Vild med dans’-stil.

Dommerpanelet bestod af:

  • Mette Lykkebo Thomsen, skoleleder, Rynkevangskolen
  • Anne Dandanell, Digitaliserings- og IT-chef, Kalundborg Kommune
  • Maria Gjedsted, mediegrafiker og indehaver af Momo Graphic Design
  • Fenja og Julie fra elevrådet, Rynkevangskolen
  • Rikke Bjørn Jensen, studieleder, Allikelund Gymnasium

Brugte teorien i praksis
Der var i alt seks grupper, som på skift skulle op foran dommerne. Her leverede de alle fremragende præstationer og fortalte om deres tanker bag plakater og video. Lige fra farvevalg og grafiske elementer til målgruppe og tekstindhold. På forhånd havde eleverne lært om teoretiske begreber som AIDA-modellen – en model, som handler om, hvordan man kommunikerer ud fra awarenessinterest, desire og action hos modtagerne – og den læring brugte eleverne i fremlæggelserne foran dommerne.

Undervejs fik eleverne konstruktiv feedback fra dommerne, som nøje fulgte med i fremlæggelserne.

– Det er et godt farvevalg, I har besluttet jer for. Man lægger mærke til plakaten fra lang afstand. Det er tydeligt, I har gjort jer nogle gode tanker om produktet, lød det blandt andet til en af holdene.

Melanie, Marie og Mia løb med sejren
Udover feedback skulle dommerne også give point til grupperne – fra 1-5, som det er tilfældet i ‘Vild med dans’. Her skulle det hurtigt vise sig, at grupperne skulle lægge sig uhyre tæt. Først efter en fintælling, stod det klart, at gruppen med Melanie, Marie og Mia vandt efter at have fået den højeste samlede score ud fra produkt og fremlæggelse. Stort tillykke!

Derudover blev der fundet en  vinder af flotteste produkt i sig selv, og det blev William og Mikkel. Også godt gået!

På Allikelund Gymnasium vil vi gerne takke både dommerne for at tage sig tid til at være med – og ikke mindst til eleverne fra Rynkevangskolen, som har leveret et kæmpe stykke arbejde og virkelig har vist, at de er blevet endnu skrappere til både at kommunikere og bruge software til at skabe stærke produkter.