På Allikelund Gymnasium går vi ekstremt meget op i, at vores elever trives både fagligt og socialt – og her er særlig én ting afgørende: de gode relationer mellem eleverne og mellem elever og lærere.

Føler eleverne sig godt tilpas, når de møder ind på skolen, har de også de bedste forudsætninger for at få en masse ud af undervisningen. Og dét får de.

Nr. 1 blandt HTX-uddannelser
En ny undersøgelse af de danske gymnasiers evne til at løfte elevernes karakterer viser nemlig, at Allikelund ligger på en 1. plads, når det kommer til HTX-uddannelser – og er i den absolutte top på tværs af uddannelser.

Undersøgelsen er foretaget af den liberale tænketank CEPOS, tæller alle gymnasieuddannelser i landet – HHX, HTX, STX og HF – og indregner i øvrigt også elevernes socio-økonomiske baggrunde.

Og helt konkret scorede HTX-eleverne på Allikelund en gennemsnitlig prøvekarakter på 7,7 mellem 2017 og 2019. Og når man medtager socio-kulturelle forhold, er det præcis 0,4 mere, end man kan forvente. Den største stigning på alle landets HTX-uddannelser og en samlet 13. plads ud af de 372 uddannelser i undersøgelsen.

Med andre ord: På de tre år, vores elever går på HTX, er de altså fremragende til at løfte deres karaktergennemsnit og dermed blive klar til en forfølge deres drømme efter gymnasiet.

Engagerede elever og lærere
Det er naturligvis noget, der vækker glæde på Allikelund, hvor rektor Karen Marie Bach Christensen hver dag kan se det store arbejde, undervisere og andre ansatte på skolen gør for at skabe de absolut bedste rammer for eleverne.

− Det er svært at give en entydig forklaring på det. Vi har nogle meget dygtige og erfarne lærere ansat hos os, og de fortjener helt sikkert en stor del af æren. Vores elever er også meget engagerede. HTX-uddannelsen er den sværeste af de gymnasiale uddannelser, så vores erfaring er, at de elever, der vælger den, virkelig vil uddannelsen, forklarer Karen Marie til Nordvestnyt, hvor historien også kan læses.

Og elevernes motivation er ikke noget, der bare kommer det blå:

− Gode relationer mellem lærere og elever er afgørende for elevernes udbytte af undervisningen.

På Allikelund er vi utrolig stolte over placeringen, og vi glæder os til at fortsætte det gode arbejde både på HTX og vores andre uddannelser – både digitalt og fysisk på skolen i disse dage.