Det var noget af et logistisk stykke arbejde, da 350 elever fra kommunens 9. klasser i uge 41 var rundt og besøge ungdomsuddannelserne i Kalundborg Kommune. Faktisk skulle eleverne have været rundt på uddannelserne i foråret, men grundet Corona blev det udskudt og komprimeret til én uge. Det betyder også, at elevernes erfaringer med ungdomsuddannelserne ligger meget tæt på det tidspunkt, hvor de skal vælge uddannelse.

På Allikelund Gymnasium var der i ugens løb fokus på, at eleverne oplever forskellige uddannelsesretninger, der afspejler de faglige og sociale forhold på gymnasiet.

”Det er vigtigt for os, at eleverne fra 9. klasse får et klart billede af, hvordan det er at være elev på Allikelund Gymnasium. En erkendelse som de skal bruge, når de skal træffe deres uddannelsesvalg,” pointerer rektor på Allikelund Gymnasium, Karen Marie Christensen, som hver morgen selv har budt velkommen til de mange elever fra 9. klasse og efterfølgende sikret dem en rundvisning og en oplevelse af EUD/EUX, HHX og HTX.

Nogle af de fag, som eleverne bliver præsenteret for på EUD/EUX og HHX og som i den grad hitter hos dem, er afsætning, innovation og international økonomi,” fortæller Karen Marie og fortsætter:

”På HTX er det fag som kemi, teknologi og design, som eleverne udviser stor interesse for.”

Virkelighedsnære og lærerige dage
På HHX er eleverne blevet introduceret til profilfagene afsætning og innovation. Her har de arbejdet med det sociale medie YouTube og med, hvordan forretningsmodellen fungerer for dem.

På HTX har eleverne bl.a. fået undervisning i kemi i laboratoriet, hvor der er blevet lavet forsøg med jodkalium og stivelse i ting. Her var der også fokus på elevernes hverdag. Eksempelvis har det handlet om den mad de indtager, og eleverne oplevede på den måde, hvordan naturvidenskabelige fag kan åbne for flere spændende aspekter i vores hverdag.

Rektor Karen Marie Christensen fortæller:

’Det har været nogle spændende og lærerige dage for eleverne, og vi har nydt at have dem på besøg. Og er du ikke en del af dette tilbud, hvor du kan opleve Allikelund Gymnasium, så er du mere end velkommen til at kontakte mig på kac@eucnvs.dk. Så finder vi ud af et tilbud til dig. Vi glæder os til at se mange af de unge til august. Og de kan godt glæde sig. For vi har altid spændende faglige og relevante problemstillinger og udfordringer med i undervisningen.’’

Corona og mange elever
På trods af corona-situationen er det lykkedes UU i Kalundborg Kommune at holde klasserne samlet. De har alle haft undervisere med, og de har været supergode til at holde afstand og spritte. Desuden har vores undervisere undervist med visir.