Borgmesterbesøg på K10 

Torsdag den 28. september var en meget spændende dag for K10-holdet, Debatten, der helt ekstraordinært fik besøg af Kalundborgs borgmester, Martin Damm. Eleverne havde sammen med deres lærer, Steen Saaby Nielsen, inviteret borgmesteren til at høre deres tanker om Kalundborgs handels- og kulturliv.

Eleverne ønsker at bidrage til at Kalundborg, og særligt midtbyen, kan blive et attraktivt og dynamisk sted at opholde sig – for både indbyggere i byen samt turister, og borgmesteren var ikke sen til at takke ja tak til at komme til Allikelund og høre elevernes ideer til Kalundborgs udvikling.

Eleverne havde forberedt en tale for Martin Damm, hvor de fortalte om, hvordan de som unge mennesker oplever Kalundborg midtby. I talen lød det:

”Kære borgmester

Vi er glade for du ville lægge vejen forbi os her på Allikelund gymnasium i dag. Vi har set meget frem til at møde dig, og både fortælle og vise dig vores ideer til at gøre Kalundborg gågade og omegn til et hyggeligere sted for både indbyggere og turister der lægger vejen forbi skønne Kalundborg. Vi mangler noget der kan få liv i byen, både i forhold til det kulturelle og for det sociale.

Vi tror det kunne være rigtig godt for byen at få fyldt butikkerne ud der står tomme, da der jo også en gang imellem ligger et stort krydstogtskib til ved havnen, som har mange interesserede turister ombord.

Vi har lavet 14 forslag til forskellige butikker, spisesteder, kaffe og cafeer med mere, som vi har sat ind i en PowerPoint og vil fortælle dig mere om lige om lidt.

Til sidst vil vi igen sige tak for at du ville komme forbi, og vi håber du vil tage vores ord til dig, og nogen af vores forslag måske kan blive en realitet i den nærmeste fremtid.”

Herefter gik eleverne i gang med at fortælle om, at de gerne vil have flere muligheder i forhold til indkøb af tøj, men ikke bare detailkæder, som vi i forvejen kender, eleverne havde tænkt længere. De ønskede sig nemlig en vintage-butik, hvor man skal kunne købe vintage-tøj og accessories. Derudover kunne de unge også rigtig godt tænke sig en butik med amerikanske produkter, så de kan være med på de hypede produkter, som optræder på de sociale medier.

Inden borgmesteren ankom, havde eleverne også researchet på Martin Damm og fundet ud af, at hans helt store livret er kage. Derfor havde eleverne efter aftale med rektor Karen Marie Christensen selvfølgelig fået lov til at bestille en stor kage med kaffe og vand til anledningen.

Da timen var til ende tog borgmesteren sig god tid til at tale med hver enkelt elev. Det gjorde stort indtryk på de unge, og eleverne fik lov til at fortælle lidt om dem selv, hvad de drømte om, og hvad de fordrev fritiden med.

Lea Darling Rasmussen fortalte:

’’Borgmesteren var rigtig flink og rar. Og meget nede på jorden. Det var fedt, at han interesserede sig for min uddannelse. Og jeg fortalte ham, at når jeg er færdig med 10. klasse, så overvejer jeg at tage en gymnasialuddannelse.’’