Forleden kom GLS med en kasse. Stor og tung. I den lå de flotteste blå bøger. Hvor 3.g’erne har været flittige og skrevet om alle deres klassekammerater.

Studentertiden nærmer sig
3.g lakker mod enden, studenterhuen er inden for rækkevidde, og dertil hører også en blå bog. I sådan en bog kan man læse en karakteristik af hver elev. Hvem er de, hvad kan de lide, hvad laver de om ti år, hvad siger de ofte, og har de lavet en skæg bommert?

Mikkel og Mikkel er blandt årets kommende studenter.

Nu kunne vi godt have bragt nogle af de sjove sætninger og små historier, men vi besluttede, at 3.g’erne skal have dem i fred. Vi har derfor spurgt medarbejderne på Allikelund, om nogle af dem havde lyst til at dele et par sjove linjer fra deres blå bog.

30 år siden
Det havde Helle, og her er, hvad der stod i hendes Blå Bog:

− Jeg blev student fra Slagelse Gymnasium i 1990 – for præcis 30 år siden, indleder Helle med lige dele smil og forbavselse.

− To sætninger fra min blå bog er:

Kendetegnende for Helle er stramme gamacher med knæ i og hjemmestrikkede sweaters med for lange ærmer, desuden bærer hun gerne bjergstøvler hele året.

Som klassens eneste musikfaglige har hun medvirket i utallige bands og kan spille på alle instrumenter!

En del af SIMS-klanen
Også vores studiesekretær Henriette var frisk på opgaven og bidrog med disse skønne linjer fra sin Blå Bog:

Henry er ypperste medlem af SIMS-klanen

Det måtte vi lige have en forklaring på, og den var egentlig ganske lige til, viste det sig.

− I gymnasietiden spillede jeg meget – rigtig meget – computer! Navnlig spillet The Sims. Jeg fik lynhurtigt introduceret mine medstuderende for spillet, og vi brugte efterfølgende mange pauser på at fortælle hinanden om, hvad vi hver især havde bedrevet – hvilke simmer vi havde scoret, dræbt og snydt. Meget underholdende i alle 3 år, forklarede Henriette.

Næste sætning fra bogen:

Henry er kendt for at skifte hårfarve hver uge og altid gå i 10 cm høje hæle – også da vi var på studietur ved Vadehavet.

Jo, jeg farvede hår sådan cirka hele tiden, og jeg følte mig meget smart (og høj) i mine høje hæle – godt nok upraktisk, da vi var på studietur,  Jeg skulle nok have valgt et par røjsere, afslutter Henriette, som blev sproglig student fra Kalundborg Gymnasium i 2002.

Ham der kan svare på alt i historie
Og Bjarne, som er underviser i dansk, historie og filosofi, var også klar på at dele ud af sin Blå Bog:

Første indtryk: Hvem er ham den lille, der bare kan svare på alt i historie?
Andet indtryk: Bjarne er ikke stille og er ikke en push-over, og han kan blive sur. Han er ikke typen, man vil være uvenner med, for så får man bare smækket en syrlig bemærkning i hovedet. Han er den ekstreme shopper. Man kan altid komme til Bjarne med sine tvangsneuroser – om ikke andet kan man bare flytte ind.
Kælenavn: BJ Arne, Ove, DJ Bjarne, BO
Motto: ”As if”, ”Ejjjjj”
Fremtid: Advokat eller par-psykolog
Klassens: Mår, fordi han er så schnedig … og så på grund af sit lydløse, men yderst effektive grin, der får hele bordet til at ryste.
Bommert: Har BO lavet nogle bommerter? Han er selvfølgelig den eneste 18-årige på skolen med skoldkopper. Han snubler over alt og kan ikke komme hjem fra KBH uden en ny jakke.

Farverige klodssko i 1.g
Irene, som underviser på HTX, fandt også den traditionelle bog frem, og her stod blandt andet:

Kælenavn: [Airiiin] (engelsk accent)
Kendetegn: Havde meget farverige klodssko på i 1.g, “sexy eyes”, lidt højtråbende og skinger stemme
Motto: “Ahj, prøv lige og ha’ respekt”, “Under eventuelt…”, “Ej altså”
Personen om ti år: Har en høj uddannelse inden for matematik og fysik, men går stadigvæk lidt til den i byen

Se hele siden her:

Nu er det vores 3.g’eres tur til at nyde godt af deres blå bøger og måske hive dem frem om 10, 20 eller 30 år og mindes den gode studentertid.