Allikelund får ofte besøg af gamle elever, og det er altid en stor fornøjelse.

Senest gav Sascha, som blev EUX-student i 2017, os et visit her i starten af skoleåret. Og Sascha kom ikke alene, for hun er siden blevet mor til skønne lille Carl-Johan på 2 måneder, ligesom hendes søster Bella var også med, fordi hun lige er startet på K10.

Tre spørgsmål om Allikelund-tiden
Det var et dejligt besøg, hvor der både blev set tilbage på Saschas tid på Allikelund og årene efterfølgende.

Hvorfor valgte du at tage en EUX Business?

— På EUX får du både en studenterhue og mulighed for at blive faglært. EUX’en er nemlig en unik kombineret studentereksamen og erhvervsuddannelse — det allerbedste fra to verdener. En masse muligheder!

Hvad var særligt spændende på EUX?

— Jeg var rigtig glad for at få nogle andre fag. Fag der gav mening som afsætning og virksomhedsøkonomi.
Og så mødte jeg nogle venlige undervisere, som interesserede sig for mig og mine klassekammerater.

Hvad var din største oplevelse på Allikelund?

— At møde Nik og Jay. For jeg er nemlig kæmpe Nik og Jay-fan! Men lad mig lige starte et andet sted. I slutningen af mit studieår sad jeg til vejledermøde med min underviser Brith, og vi talte om min større skriftlige opgave og den kommende eksamen. Lige pludselig kom Nik og Jay bare gående ind for at møde mig! Mit hjerte sprang flere slag over. Min klassekammerat havde meldt mig til ’mød en fan’, og valget var faldet på mig. Det var den bedste dag på Allikelund. Og den dag, jeg fik huen, var også god. Og mange andre dage.

Hvad har du lavet, efter du blev student?

Efter jeg blev student, valgte jeg at læse finansøkonom i Odense. Det er en spændende uddannelse, og jeg havde god nytte af alle de fag og kompetencer, jeg allerede havde haft på Allikelund. Efter to år blev jeg færdig – og, ja, så var arbejdsledigheden høj. Men jeg kan ikke gå og lave ingenting, så jeg tog et taxakørekort og besluttede mig for at flytte til Bornholm. Øen var nem at navigere rundt på, og her var jeg også heldig at møde Carl-Johans far. Efter ét år på Bornholm flyttede vi tilbage til Sjælland, og i dag arbejder jeg i økonomiafdelingen på Kalundborg Kommune. Det er jeg meget glad for.

Tusind tak til besøget til Sascha, som altså endte med at drage stor nytte af sin EUX Business trods en omvej eller to.