Både 2. g’erne og 3.g’erne var så heldige, at de først skulle møde på gymnasiet tirsdag 11. august til første skoledag – og på den måde fik de en ekstra feriedag end resten af skolen, som mødte mandag.

Og til trods for den ekstra det kan det være pænt hårdt at vende tilbage til rutinerne efter en lang sommerferie – gå i seng i passende tid, lave lektier, deltage aktivt i timerne. Den slags.

Men det er selvfølgelig også fedt at være tilbage i skole igen, og derfor måtte vi lige høre Thea og Lemar fra 2.g om, hvilke ting der især gør det sjovt at gå i skole på Allikelund.

Herunder kan du læse svarene fra de to fortsætter-elever.

Om vennerne
Har I fået nye venner i den tid, I har gået her på gymnasiet?

Thea: “I dén grad! Og vi deler et stærkt bånd, fordi vi er blevet ældre og mere fornuftige. Vi ved godt nu, hvad et dårligt venskab og godt venskab er.”

Lemar: “Jeg har fået et par stykker – ej, faktisk ret mange, når jeg tænker over det.”

Om lærerjokes
Hvordan er det lige med de der lærerjokes?

Thea: “Det er underviserne gode til, og især vores danskunderviser Bjarne er skøn. Bjarne er seriøst vidunderlig med hans krøllede hjerne.”

Lemar: “Dansk har aldrig været mit favoritfag. Men så kom Bjarne i spil, og jeg fandt ud af, at dansk er sjovt. Jeg har været på en del skoler og flyttet, og den her måde at have dansk på er meget interessant.”

Om frikvarter
Ja, det er pusterummet, hvor man lige kan blive opdateret på det nyeste – eller er det egentlig det, I bruger frikvarteret på?

Lemar: “Vi taler med alle i klassen og koger lidt af – dvs. taler med vennerne, så man er klar til det faglige.”

Om at dagdrømme
Dagdrømmer I og i så fald om hvad?

Lemar: “Vi er faktisk overraskende koncentrerede. Men det kan ske, vi lige zoomer lidt ud for så at samle fokus igen.

Om udfordringer
Udfordrer I nogle gange hinanden til at gøre et eller andet i timerne?

Lemar: “Ja faktisk! Mikkel og jeg har fx lige haft en periode, hvor vi skulle lave korrekte sætninger på engelsk med ordet ’whom’. Så tænker man sig lige lidt ekstra om.”

Om fritiden
Det hører med til det at gå i skole, at man indimellem sidder og tænker på, hvad man skal, når man har fri – hvad skal I?

Thea: “Jeg har en rutine med, at jeg efter skole går ned og træner. Bagefter giver jeg mig selv lov til at hænge ud med venner eller tager tid til at være kreativ. Jeg både tegner og maler.”

Lemar: “Jeg har måske lidt kedeligere dage end Thea. I weekenden glæder jeg mit til at mødes med drengene og smage en øl eller to. Til hverdag arbejder jeg i min fars kiosk. Her passer jeg butikken, og når tiden er til det, arbejder jeg i min egen virksomhed Telefix, som ligger i forbindelse med kiosken. Her reparerer jeg mobiler. På sigt drømmer jeg om, at jeg åbner en stor elektronikforretning, som har basis for at blive til en landsdækkende kæde.”

Tilbage til engelsk
Det var ordene fra de to unge, som skulle tilbage i undervisningen og have engelsk med Anne Mette.

Sommerferien har været lang, og vi forestiller os, at tiden kommer til at flyve afsted for eleverne, nu hverdagen atter er i gang igen. Men lige om lidt er der ferie igen – der er nemlig kun otte uger til efterårsferien.

Inden da kan du altid læse mange spændende indlæg på vores medier om, hvordan hverdagen er på Allikelund Gymnasium. Ofte er det vores elever, som kommer med spændende og sjove indlæg hen over hele skoleåret. Vi glæder os til at dele det hele med jer.