ATU – en vej til viden og netværk

Tidligere på året skrev vi om tre af vores elever, som dimitterede fra Akademiet for Talentfulde Unge i forbindelse med akademiets 10 års-jubilæum: Anton, Hjalte og Sofus.

Nu har vi fanget de tre elever, som alle går i 3.a på Allikelund Gymnasium og bliver studenter til sommer. Vi ville nemlig gerne høre, hvordan de har oplevet at være en del af ATU.

Et fedt netværk
– Mit ophold på ATU har været meget lærerigt og hjulpet mig med afklaring af mit videre uddannelsesforløb, indleder Anton og uddyber:

– ATU har givet mig adgang til ny og på mange måder eksklusiv viden. Desuden har jeg fået adgang til et fællesskab i form af et netværk af ligesindede unge med interesse for læring, som jeg også i fremtiden har tænkt mig at gøre brug af.

Sofus kunne kun give Anton ret i, at det giver utrolig meget at være en del af ATU:

– Det har været en yderst unik oplevelse at gå på ATU. Jeg har lært meget om mig selv og min udvikling som menneske både fagligt og personligt. Jeg har udviklet mig fagligt og føler, jeg har fået en karriere afklaring, slår han fast.

– Jeg tager nogle gode kontakter og forbindelser med fra ATU, som jeg ikke ellers ville have fået. Derudover tager jeg viden med, som jeg kan få brug af i fremtiden. Jeg har også styrket mit cv, som kan blive en fordel i fremtiden.

Fokus på ny viden
Sofus havde ikke mulighed for at være til stede ved dimissionen og 10 års-jubilæum grundet arbejde, men både Anton og Hjalte var der. Sidstnævnte har også været begejstret for forløbet på ATU.

– At gå på ATU har været en meget spændende og anderledes oplevelse. Deltagelsen i programmet har givet adgang til ny viden indenfor en masse forskellige interesseområder, der både har været brugbare i specifikke fag og i forbindelse med min ungdomsuddannelse generelt.

Allikelund Gymnasium har haft elever med på Akademiet for Talentfulde Unge de seneste tre og skolen er stolte over at se, hvor meget eleverne udvikler sig af at være en del af forløbet.