9. klasser har science-fag på Allikelund

Når du kommer fra 9. eller 10. klasse og starter på Allikelund Gymnasium på enten HHX eller HTX, får du fag, du aldrig har haft før.

Men elever i 9. klasse på Rynkevangsskolen og Nyrupskolen i Kalundborg får en tyvstart.

Eleverne tester her forskellige typer af kulhydrater i madvarer. Mere præcist: mono-, di- og polysakkarider.

Forsmag på HTX
De har nemlig i dette år særlige valgfag hos os på Allikelund, hvor et af dem er science. Her får eleverne mulighed for at få en smagsprøve på, hvad HTX blandt andet kan byde på, når de bliver introduceret dem til science-fagene – og selv får lov til at prøve, teste, lege med og lave forsøg med en masse af det udstyr, der er i laboratoriet på Allikelund Gymnasium.

Dermed kan de prøve a bruge en masse udstyr, som folkeskolerne ikke selv har adgang til, ligesom de kan drage stor fordel af både undervisere og elever på Allikelund, som står klar til at dele ud af viden og erfaring om science-fagene.

Ligesom i CSI
Eleverne prøver blandt andet at arbejde med CSI, hvor de på baggrund af blod, dna, fingeraftryk og hår skal fælde en morder. Et spændende forsøg, som 9. klasserne lever sig ind i.

Elever i gang med at afsætte dna-prøver fundet på et gerningssted samt fra to mistænkte på en gel.

Det gør de også, når de får lov til at blodbestemme deres egen blodtype, arbejder med kostsammensætninger, laver vandløbsbestemmelser ud fra dyresammensætninger og kemiske målinger, og når de fermenterer vin og destillerer på denne.

Eleverne får altså rig mulighed for selv at afprøve og teste i praksis, hvad der møder dem på HTX, når de to timer om ugen har dette science-valgfag og indtager laboratoriet på Allikelund Gymnasium.

Tryk og læs mere om HTX og vores to nye studieretninger