Traditionen tro blev årets anden skoledag for de nye 1.g’ere på HHX og HTX og de nye elever på EUX og EUD brugt på græsarealerne (og volleyball-banen) bagved skolen.

Når du lige har sendt dit hold i retning af en volley-sejr.

Her skulle de nemlig dyste mod resten af skolens elever i de ærede sportsgrene: balle-bold, kurvebold, petanque, kongespil, huske-leg og beachvolley.

Holdånden tæller
De ældre elever på skolen er vant til disciplinerne og kender dem godt fra de sidste to år, men de nye elever gik spændte og talte om dem i det strålende solskin på vej mod græsbanerne

De havde på forhånd fået at vide, at det på aktivitetsdagen ikke kun gælder om at få flere point eller mål end modstanderen. Nej, der er også et andet perspektiv, der spiller ind: stemning og holdånd. Og er den i top kan det give point.

Derfor havde de nye elever – og også 2.g’erne og 3.g’erne for den sags skyld – øvet sig i stærke kampråb på forhånd, så det ikke kun var på banen, der kunne gives gas, ligesom der også var blevet valgt én fotoansvarlig pr. hold. Som kunne forevige de gode øjeblikke.

1.g’erne bliver introduceret til ballebold.

Alle gik efter sejren
Da der blev fløjtet op til de første kamp, var der derfor larm over det hele. Jubel, ærgrelse, glæde. Eleverne var hele følelsesregisteret, for de ville bare vinde. Koste hvad det ville.

Udover at eleverne havde det sjovt med at konkurrere med og mod hinanden, har aktivitetsdagen også det perspektiv, at klasserne – og særligt 1.g-klasserne – kan lære hinanden rigtig godt at kende udenfor klasselokalet. Og måske lidt på slap line, hvor alle kan grine med alle.

Ved de i alt seks discipliner skiftedes klasserne til at dyste mod hinanden, og Allikelunds undervisere stod klar som dommere, når der var uenighed om, hvorvidt bolden var ene eller ej. Men det hele skete med et smil på læben, og der var kampråb og musik fra anlægget, hvorhen du stod.

HTX napper den igen
Efter at have dystet i alle discipliner skulle der findes en 1. og en 2. plads med gode præmier: en biograftur for hele klassen til vinderne og kage til nummer to.

Kampråb og -dans af vinderne fra 3.z.

Og for andet år i træk gik guldet til 3.g’erne på HTX: i år altså 3.z. Stort tillykke! Og godt gået af resten af klasserne!