Vi har tidligere her på siden skrevet om 2.x og deres deltagelse i Science Cup, og midt i januar 2022 kom dagene, hvor de skulle gøre deres idéer til virkelighed − og skabe produkter både hjemme på Allikelund og i værkstedet på Processkolen i Kalundborg.

Det er disse produkter, som er en del af deres Science Cup-projekt, og i grupper gik de til opgaven på forskellige måder.

Grupperne i fuld gang
En gruppe arbejder fx på en løsning, som skal gøre det sværere at få sin cykel stjålet, mens en anden arbejder med skadedyr. Begge grupper 3D-printer deres løsninger.

En tredje gruppe − med Lukas, Patrick Abdul og Frede – valgte den mere manuelle tilgang, de de i Processkolens værksted lavede et særligt filter til et nedløbsrør, hvor regnvand kan renses og derefter bruges.

Imens var en fjerde gruppe med Nicklas, William og Elena i gang med at bøje metal, da de ville lave et skab, der kan åbnes med en app, og hvor man kan hente mad i håbet om at mindske madspild.

Den sidste gruppe med Mille, Noel, Valdemar og Karen valgte at støbe en ny type fliser, som skal hjælpe med at lede vandet væk fra fortovet/vejbanen.

Se fotos fra produktionen: