10. klasse (K10)

Klik på billedet og læs vores nye K10-folder

Nye fag, nye venner – klar til fremtiden

På K10 har vi fokus på din faglige og personlige udvikling gennem spændende undervisning, udviklende linjefag, rejser, ekskursioner og et meget tæt samarbejde med erhvervsliv og en række forskellige ungdomsuddannelser.

På K10 har vi fokus på, at du udvikler dig fagligt, modnes, får masser af nye venner samt spændende og anderledes oplevelser. På den måde giver K10 dig mange af de samme muligheder, som du også kan få på en efterskole – På K10 blot du blot hjemme, og så giver K10 dig også mulighed for at snuse til alle de lokale uddannelser og få en god relation til de lokale virksomheder. Begge dele unikke aspekter, der hjælper dig med at blive helt klar til at vælge uddannelse.

Spændende linjer giver et særligt skoleår

På K10 skal du vælge en af vores fire linjer. Du har dit linjefag 8 timer om ugen, og klasserne er typisk opdelt efter linjefag. Ud over din linje skal du have Dansk, Matematik og Engelsk. Desuden har du mulighed for at vælge Fysik/kemi samt fortsætter tysk eller fransk. Endelige har vi også en stribe spændende valgfag, som kører ca. 3 måneder ad gangen. Det betyder, at du har mulighed for at prøve en masse forskelligt.

Her er en oversigt over vores linjer:

Sund og Psyke

På denne linje er der fokus på menneskets krop og sind, og du vil komme til at arbejde med sundhed, kost, selvværd, sygdomslære, livsglæde, fysiologi og identitet. Linjen er for dig, der måske gerne vil arbejde med mennesker i din fremtid, og for dig, der er nysgerrig på samfund, biologi, pædagogik og psykologi. Der vil være et tæt samarbejde med både gymnasie- og erhvervsuddannelserne.

Fag og Fokus

På denne linje er der fokus på din faglige udvikling, og du vil komme til at snuse til en række forskellige fag på gymnasieniveau. Linjen er for dig, der regner med at ville i gymnasiet efter dit 10. skoleår, og som gerne vil være helt klar til dette. Der vil derfor være tæt samarbejde med EUX, STX, HHX og HTX.

Proces og Praktik

På denne linje er der fokus på praktiske, digitale og håndsværksmæssige færdigheder, og du kommer til at arbejde med grafisk, kreative og digitalt design samt forskellige typer håndværk. Linjen er for dig, der gerne vil udvikle dine praktiske færdigheder, og samtidigt arbejde med iværksætteri og entreprenørskab. Der vil være et tæt samarbejde med erhvervslivet og erhvervsuddannelserne.

Mål og Mili

På denne linje er der fokus på fysisk udfoldelse og udfordringer og du kommer til at prøve en række forskellige sportsgrene, sætte personlige mål for dig selv og komme tættere på frivillighedskulturen og fritidslivet i vores område. Linjen er for dig, der gerne vil have sved på panden, smil på læberne og masser af frisk luft. Der vil være et tæt samarbejde med frivillige foreninger, sportsorganisationer og et bredt udvalg af ungdomsuddannelser.

Du kan snuse til mange forskellige fag

I løbet af skoleåret har du mulighed for en række valgfag på 2-4 måneder. Her er en oversigt over nogle af de valgfag, som du kan vælge mellem:

Mad – Lav mad i fællesskab
Psykologi – Bliv klog på dig selv og andre
Løvens hule – Bliv direktør i dit eget firma
Design – Sy, mal og dekorer. Slip kreativiteten løs
Science show – lav farvestrålende forsøg

– Frisk luft, en god snak og motion
Yoga og meditation – Find den indre ro
Filmanalyse – Se film på en helt ny måde
Flytteklar – Bliv klar til at flytte hjemmefra
Kor – Lær at synge flerstemmigt
Klimamål – Arbejd med de 17 Verdensmål

Du vælger dine valgfag for et år af gangen og valgfagene starter i september. Det betyder, at du i løbet af de første uger på K10 hører mere om alle fagene, så du er helt klar til at vælge valgfag.

På K10 bliver du derfor en del af et mangfoldigt uddannelsesmiljø med gode muligheder for faglig udvikling og social interaktion, der gør dig helt klar til fremtiden.