Tirsdag 28. marts tog hele Idræt & Bevægelse-holdet på 10. klasse på overlevelsestur på Røsnæs. Underviseren Heidi Stjerne har i længere tid talt med holdet om, at dette kunne være sjovt og samtidig udfordrende.

Heidi var ikke alene med flokken, da studievejleder Kamilla Schmidt Riise også var med. Kamilla er i sin fritid spejder ved Esbern Snare i Kalundborg og har været det fra barnsben. Så eleverne var i gode hænder.

Udfordringer på vejen
I strålende solskin mødtes eleverne på Kalundborg Station og tog bussen mod Bjørnstrup vendeplads. Her stod Heidi og Kamilla klar, og alle eleverne afleverede helt frivilligt deres mobiltelefoner. Og så var det blevet tid til at tage hul på dagens program, som indeholdt både samarbejdsøvelser og kilometer i benene.

Eleverne skulle således ud på en række poster og løse opgaver. Her var både gåder og andet hjernegymnastik. Det var eleverne ret skrappe til, og de havde både gang i kort og kompas, og samtidig skulle de bære vanddunke ud mod Røsnæsspidsen. Da de kom frem, var det tid til en ny aktivitet. Ude i vandet flød en kasse med madvarer nemlig, og fire unge gik i vandet og fik hurtigt reddet kassen med madvarer i land. Herefter gik turen til Skanseskoven, hvor de skulle overnatte.

Lagekageløb
Vejret var virkelig godt, og der var også tid til at solbade lidt i den skønne forårssol. Hen på eftermiddagen blev der samlet brænde til optænding, og snart var alle i gang med at lave chili con carne og bage fladbrød over åben ild. Klokken 20.00 ankom nogle af de lokale klanspejdere, og de havde forberedt et sjovt lagkageløb med samarbejdsøvelser og forhindringer. Løbet foregik i terrænet rundt om Naturskolen. Herefter gik alle tilbage til Skanseskoven og hyggede ved bålet, og eleverne fik deres mobiler igen, så de lige kunne blive opdateret på verdenssituationen og skrive godnat.

– Omkring midnat var der ro i lejren, fortæller Kamilla Schmidt Riise og siger videre:

– Det har været en super god tur, og det er en fornøjelse at opleve eleverne herude. Til daglig har jeg mange små som store samtaler med de unge, men der sker bare noget, når vi kommer herud, og der er højt til loftet. Vi fik en masse grin og sjove historier om stort og småt rundt om bålet.

En fantastisk tur
Onsdag morgen sov nogle af eleverne helt til kl. 9.00 – og nogle måtte endda vækkes. Frisk luft er godt. Og efter æg, bacon og pølser tog alle afsted fra shelterpladsen retur mod Bjørnstrup, hvor bussen kom og kørte retur til Kalundborg Station.

Afslutningsvis fortæller Heidi Stjerne:

– Selvom eleverne var trætte dagen derpå, så var humøret højt, og de unge var stolte af at have gennemført turen. Det er også virkelig godt gået. Og flere efterspurgte en tur mere, inden skoleåret slutter her til sommer. Det er dejligt, at vi rykker lidt ved de unges grænser og opfattelsen af, hvad de kan.

Læs også om turen på sn.dk