1.O ude i erhvervslivet
For et par uger siden startede de nye eux business-elever i 1.O De første par uger har de brugt på at lære hinanden at kende. Både med intro på skolen, introtur samt introdag for alle skolens elever. Men de første to uger er også blevet brugt på at blive klogere på den fagretning, de skal vælge: detail, event, handel eller kontor.
Det skal eleverne lægge sig fast på efter to uger, og derfor har de været ude at prøve fagene af i ‘den virkelige verden’ i det lokale forretningsliv. Det har bragt dem forbi både Kalundborg Kommune, Kalundborg Rocker, Brødrene Dahl og Kvickly.
Koncentreret under besøget hos kommunen.
Et indblik i branchen
Her har de hver især stiftet bekendtskab med de fire retninger og fået et indblik i det erhvervsliv, de efter endt uddannelse skal ud til. Og netop det er en vigtig del af eux-uddannelsen, som både giver en faglig ballast og praktisk erfaring. Det sidste får eleverne prøvet med erhvervsintroduktionen, som skal gøre dem mere sikre i deres valg.
– Vores nye elever på eux GF1 har været ude at besøge fire forskellige arbejdspladser indenfor de fire fagretninger, forklarer Kamilla Schmidt Riise, som både er underviser og studievejler på Allikelund og dermed er inde over eux-forløbet, og fortsætter:
– Eleverne har haft stor glæde af det, og jeg er sikker på, at det har styrket deres forudsætninger for at træffe deres endelige valg af retning.
– Der skal lyde et stort tak til de fire virksomheder for at tage godt imod vores elever og give dem et indblik i typiske arbejdsopgaver og processer, lyder det slutteligt fra Kamilla.
Eleverne havde det store smil på hos de fire virksomheder – her hos Kvickly.
En bonus for erhvervslivet
Også ude hos virksomhederne har de nydt at have eleverne på visit.
Det forklarer Jette Feldthaus, som er HR-konsulent i Kalundborg Kommune.
– For Kalundborg Kommune er det vigtigt at tage ansvar i forhold til at introducere de unge mennesker til arbejdsmarkedet. Derfor var det naturligt at sige ja, da vi fik en forespørgsel om, hvorvidt de 10 elever kunne blive introduceret til kommunen som arbejdsplads, indleder hun.
– Det gav os mulighed for at vise vores spændende – og varierende – arbejdspladser frem, samtidig med at vi kunne signalere, hvilke forventninger vi har til vores måske kommende nye medarbejdere, forklarer Jette og slår fast:
– Ved at deltage i sådanne arrangementer kan vi – som en af kommunens største arbejdspladser – bidrage til at skabe en mere naturlig sammenhæng mellem og overgang fra studieliv til arbejdsliv.
Jette Feldthaus og borgmester for Kalundborg Kommune Martin Damm.
I gang med den faglige dimension
Efter ugerne med erhvervsintroduktion skal eleverne tage en beslutning om retning og derfor kan de for alvor komme i gang med de spændende faglige udfordringer, der venter inden for alle fire.