Sif i praktik i England

På Allikelund Gymnasium er det essentielt, at tilknytningen til erhvervslivet er stor. At eleverne kan få lov til at arbejde med ting, der har relevans ude 'i virkeligheden'.

Og netop ude i virkeligheden var Sif Harritsø Thulstrup i februar 2017, hvor hun var i praktikophold i en virksomhed i England.

Læser EUX
Sif er 18 år og går til daglig på EUX Business på Allikelund, som hun startede på i sommeren 2015. Faktisk havde hun først valgt HHX, men så skiftede hun til EUX af én bestemt grund.

"Jeg vil nemlig gerne være fysioterapeut," indleder Sif.

Og så giver EUX en formidabel mulighed for at få erhvervsrelevant erfaring under uddannelsen.

"Det er spændende at kunne se en sammenhæng med virkeligheden i det, man laver," uddyber Sif.

Derfor var hun spændt forud for praktikopholdet i England, som var arrangeret af Sif, Allikelund og den engelske virksomhed. Nu kan hun se tilbage på 14 meget lærerige dage.

"Det var både en god og en hård tur. På arbejdspladsen var det ikke altid let at føle sig hjemme, men til gengæld fik jeg en masse andre udfordringer," forklarer Sif.

"Jeg havde håbet, jeg skulle følge en leder i virksomheden for at lære mere om arbejdet, men det var meget opfyldning af varer og den slags."

To fra Allikelund
Men derudover er Sif meget glad for oplevelsen:

"Generelt var det en super tur. Jeg boede hos den sødeste ældre dame i Portsmouth. Det var simpelthen så hyggeligt. To dage efter jeg var ankommet, flyttede der en pige fra Letland ind, og det var rigtig fint."

Faktisk var Sif ikke den eneste fra Allikelund, der var i Portsmouth i de 14 dage. Så når hun havde fri 17.00 i hverdagen og både lørdag og søndag, havde hun en at udforske England med.

"Patricia, som jeg går i klasse med, var også derovre. Selvom vi boede langt fra hinanden, gik vi tit ud at spise, drak kaffe, spiste traditionel engelsk mad og så videre."

"Det var rigtig rart derhjemme, men i England er de ikke rigtig hjemme om aftenen. Derfor mødtes jeg ofte med Patricia, forklarer Sif.

En helt anden kultur
En af de gode ting ved at være ude i byen og lokalområdet var, at Sif fik oplevet kulturen.

"Jeg fik snakket rigtig meget engelsk og oplevet en helt anden kultur. Fx når jeg kørte i bus ... der snakkede folk konstant til én, spurgte how are you? og så videre," husker Sif tydeligt.

"Det var rigtig fedt at opleve den kulturforskel. At de er så åbne derovre."

Den åbne kultur betød også, at Sif hele tiden kunne øve sit engelske.

"Jeg er simpelthen blevet så god til engelsk. Tidligere ville jeg ikke sige så meget på engelsk, men nu falder det helt naturligt," fastslår hun.

Det var altså 14 forrygende dage, Sif havde i praktik i England. Selvom det til tider var udfordrende på arbejdspladsen, er hun ikke i tvivl om, hvorvidt hun ville have lyst til at tage afsted igen.

"Hvis jeg fik mulighed for det, ville jeg uden tvivl gøre det igen. Det var en fantastisk tur. Jeg kan kun anbefale det til andre," lyder det fra Sif, som bliver student i 2018.

Det bedste er fællesskabet
Dermed har hun godt og vel halvandet år tilbage på Allikelund, hvor hun er glad for at gå.

"Jeg valgte i sin tid Allikelund, fordi det ikke er så stort et gymnasie, og fordi fællesskabet er så godt. Det er i høj grad det sociale, der er skønt ved at gå på Allikelund."

"Undervisningen er rolig, og alle bliver inddraget. Det er godt, at man ikke bare kan gemme sig nede bagerst i klassen. Og så er der nogle tætte bånd mellem både elever og lærere," slutter Sif efter de to spændende uger i England.

Se fotos fra turen her: