Allikelund som springbræt til salgsbranchen

I sommeren 2012 trådte Frederik Maack ind på Allikelund Gymnasium med drømmen om en karriere indenfor salg. Det bragte ham tilbage til Kalundborg og har givet ham en lovende karriere i Intersport.

"Jeg er oprindeligt fra Høng og ville gerne tilbage til området efter et par forskellige skoler og efterskoler," indleder Frederik i snakken om hans tid på Allikelund.

"Derfor ledte jeg efter en skole i Kalundborg. Jeg ville gerne noget med salg, og der har Allikelund gode mulighedet på deres HG."

Giver muligheder indenfor salg
I dag er uddannelserne anderledes, og Frederiks uddannelse svarer til en EUD indenfor Innovation, IT and Business. En uddannelse, som netop retter sig mod kontor, handel og forretningsservice.

Da Frederik gik ud af Allikelund i 2014 fortsatte han også indenfor salgsbranchen:

"Jeg læste med det samme til salgsassistent. Og nu arbejder jeg i Intersport. Det gik egentlig stærkt efter Allikelund. Jeg havde et job henover sommeren i 2014, og allerede fra 1. august havde jeg en elevplads klar."

LÆS OGSÅ: Kalundborg Kommune søger kontorelever

Inden starten på Allikelund Gymnasium var Frederik meget i tvivl om, hvad han ville. Han havde gået på forskellige skoler og efterskoler og var på jagt efter en ungdomsuddannelse.

"Det var på Allikelund, jeg blev sikker på, hvad jeg ville. Det havde jeg ellers svært ved tidligere. Det der med, at alt ikke behøver være fagligt ... det var fedt. At være ude at lave noget med hænderne," fastslår Frederik entusiastisk.

Var ikke rigtig skoletypen
Derudover mindes han det sociale ved at gå på et gymnasium, hvor alle (stort set) kender alle.

"Udover mulighederne indenfor salg var det bedste ved at gå på Allikelund uden tvivl de folk, der var i klassen. Og lærerne. Jeg har aldrig rigtig været skoletypen. Jeg kan simpelthen ikke sidde stille."

frederik

I den sammenhæng var lærerne guld værd, husker Frederik.

"De hjælp én igennem, når det var særligt svært. Blandt andre min dansklærer Camilla og Jytte Meyer, lyder det fra Frederik, som også stadig snakker med flere af eleverne fra dengang.

I dag er Frederik 22 år og i fuld gang med at skabe sig en fremtid i salgsbranchen. På trods af han ikke er skoletypen. Men sammenhold og lærere var med til at give ham huen på hovedet. Ligesom den handelsorienterede retning holdt ham motiveret.