Fra Allikekund til iværksætteri

Allikelund Gymnasium er et moderne gymnasium, hvor fællesskabet er vigtigt - og hvor der er mange uddannelser og retninger at vælge imellem. Netop de to ting husker iværksætter Olivier Geppel tilbage på, når han tænker på sin tid på Allikelund fra 2009 til 2012.

Som så mange andre unge vidste Olivier Geppel ikke helt, hvad han ville efter 9. klasse. Bøgerne var han egentlig træt af. Han ville gerne ud at bruge hænderne.

"Jeg ville egentlig gerne være kok, så jeg startede i lære på Fyn," forklarer Olivier her godt fem år, efter han blev student fra Allikelund Gymnasium.

"Men jeg droppede kokkefaget, og så startede jeg på Allikelund," fortsætter Olivier, der i dag er iværksætter og 1. april 2015 startede sin forretning TATAR.

bod

Han valgte i 2009 Allikelund, fordi han kunne fokusere på lige nøjagtig de fag, han fandt interessante.

"Fagene var utroligt spændende! Handelsdelen trak og var med til, at jeg valgte Allikelund. Fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og marketing havde min store interesse. Og har det stadigvæk."

Hurtigt på første år på Allikelund fandt Olivier ud af, at det ikke kun var det faglige, der skulle få ham igennem uddannelsen. Det sociale aspekt var mindst lige så vigtigt, og selv mange år efter husker han stadig det tætte bånd mellem eleverne - og også til lærerne. Olivier har eksempelvis i februar 2017 været ude at holde et oplæg for nuværende Allikelund-elever efter dialog med en af sine lærere fra dengang Lena Holm Jensen.

"Jeg fik nogle utroligt stærke venskaber dengang," starter Olivier og uddyber:

"Faktisk bor jeg i dag sammen med to af mine bedste kammerater på Allikelund."

"Sammenholdet i klassen betød simpelthen alt. Når man har et godt sammenhold, har man ikke lyst til at gå ud, og det hjalp mig igennem. Og så kender du lærerne godt og har dem gennemgående. Det gør også en stor forskel," lyder det fra Olivier.

Siden årene på Allikelund har Olivier haft travlt og har virkelig fået sat sin faglighed fra gymnasiet i spil.

"Jeg færdiggjorde min bachelor fra CBS sommeren 2016 og startede TATAR halvvejs inde i den. Jeg er vokset op med mad, fordi min far havde en restaurant i København, så jeg har altid vidst, jeg ville have noget med mad at gøre."

Det blev ikke som kok. I stedet lægger Olivier i dag al sin energi og tæt på alle sine vågne timer i TATAR, som han selv har startet fra bunden af. Det er et koncept, hvor de udelukkende serverer TATAR - først og fremmest i sandwicher.

mad

"Det har været min livret, siden jeg var otte," lyder det med et grin fra Olivier, hvilket dog ikke lader tvivl om, at det passer. Og at han målrettet har fokuseret sin forretning om én bestemt type mad.

Det er lykkedes i stor stil. Således er TATAR i dag at finde på det ugentlige Kødbyens Mad og Marked på Vesterbro. Så der er gang i biksen hver weekend. Faktisk så travlt, at Olivier valgte at stoppe med at læse videre på den kandidat i innovation og entreprenørskab, som han ellers var startet på. Nu fokuserer han 100% på TATAR, hvor han oplever en stor efterspørgsel.

"Udover at være i Kødbyen har vi også været på mange forskellige festivaler. Sidste år var vi på Roskilde Festival, og vi har også været på Heartland på Fyn, til Musik i Lejet og festivaler i Aarhus. Samtidig prøver vi at finde et fast lokale i København, og derefter er planen at udvide. Både i Danmark og internationalt. Idéen var aldrig at få én butik. Det skal være en hel kæde," fastslår den ambitiøse iværksætter, som også har gang i projekter tættere på Allikelund - nemlig i Odsherred.

Olivier er altså i fuld gang med at udleve drømmen om iværksætteri og mad - blandt andet muliggjort af de fag og det sammenhold, han mødte på Allikelund Gymnasium.