Allikelunds vintersuppe

Her følger opskriften på suppen fra forældremødet den 18. november 2015 for vores 1. års elever.

Opskriften er til 4 personer.

  • 2. spsk olie
  • ( 250 g bacon – kan udelades)
  • 3 spsk karry
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 porrer i tynde skiver
  • 2 l vand
  • 2 store dåser tomatpuré
  • 4 okseboullonterninger
  • 1 pose revet peberrod
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2½ dl fløde
  • 1 stor spsk tikka masala pasta eller tailandsk rød karry pasta (pasta er ikke spaghetti, men en creme)

Olie, bacon og karry svitses. Kødet svitses Hvis der ikke bruges bacon svitser man porrerne i karryen. Ellers tilsættes porrerne når baconen er svitset. Vand, tomat og bouillion tilsættes. Til slut tilsættes fløde, peberrod, cayennepeber og tikka masala. Lad suppen koge godt igennem.