Innovationscamp 2015

 

Innovationscamp 2015 i Kalundborg er vel overstået. Se billeder fra dagen nederst på siden.

Eleverne fra Kalundborg Handelsgymnasium, Tekniske gymnasium og Handelsskole lagde Tors D. 8 januar 2015 hjernerne i blød for at finde ud af, hvordan man skal lokke flere mennesker til at slå sig ned i Kalundborg. 

Til at hjælpe sig havde eleverne et panel af dommere både fra skolen og udefra. Forslagene, som blev udarbejdet i løbet af den 12 timer lange skoledag, vil blive sendt til borgmester Martin Damm.

Eleverne blev fra morgenstunden delt ud i 2 grupper. Vi havde så fem dommergrupper, bestående dels af lærere fra skolen, dels af folk udefra, der rådgav og sparede med eleverne i løbet af dagen, og som udvalgte de fem bedste hold, der i løbet af aftenen skulle fremlægge deres resultater for hele skolen. Derefter samlede vi forslagene sammen og sendte dem til borgmesteren som inspiration til hele kommunen.

I en af grupperne finder man blandt andre Jade stokholm fra hf og Hais dedu fra htx.

- Det er en rigtig god oplevelse at arbejde sammen på tværs af uddannelserne.  Man møder ofte den fordom, at hf-uddannelsen er mindre -fin- end gymnasielle uddannelser som htx, men vi har alle sammen noget at byde ind med, og resultatet bliver kun bedre af, at vi samarbejder, siger Jade stokholm.

- Hf´ére som Jade er for eksempel noget bedre til økonomi, end vi er. Til gengæld er vi bedre til at tænke kreativt, mener Hais dedu. 

Vores ide er, at vi vil satse på erhversturisme.  I Kalundborg har vi nogle store industrivirksomheder, der er kendt verden over.  Samtidig har vi noget helt unikt i den industrielle symbiose, som vi er verdensberømte for, siger Jade stokholm.

Eksperimentarium

Elevernes ide er at skabe et velkomstcenter, hvor gæsterne kan få mere information om symbiosen, inden de derefter sendes på virksomhedsbesøg hos for eksempel Novo-Nordisk eller Statoil for at se symbiosen i praksis.  Til sidst på turen er et besøg på et eksperimentarium, hvor nogle af metoderne kan afprøves i praksis. -Allerhelst ville vi gerne have indrettet specielle ruter i glasgange lavet til turisterne, hvorfra de kan følge virksomhedens arbejde, men nu skal vi arbejde videre med vores ide, undersøge styrker og svagheder og frem for alt regne på, hvad det kommer til at koste, siger Hais Dedu.